MARDİN / ARTUKLU - Ortaköy Cumhuriyet Ortaokulu

Şbt

Psikososyal krize müdahale çalışmaları kapsamında okulumuzda deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Nis

24 Kasım öğretmenler günü dolayısıyla etkinlik hazırlayan öğretmenler ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Ayrıca okul idaresi tarafından öğretmenlere verilen güzel hediyeler için de teşekkür ederiz.

Tüm öğretmenlerimizin işbirliği ile hazırlanan öğretmenler günü yemeği için de tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuzda Diyanet işleri görevlileri hocalarımız tarafından değerler eğitimi semineri verildi.

Şbt

Okulumuz öğrencilerine Siber güvenlik ve Trafik eğitimi verildi.

Ock

Okulumuzda Dilmizin zenginlikleri projesi kapsamında yapılan Bilen oturur, Sözlük tasarlama, ve pano çalışmaları...

Ock

Okulumuz ingilizce öğretmenlerinden Leyla ÇEÇEN öğretmenimizin hazırladığı ingilizce sınıfı ile artık ingilizce dersleri bu sınıfta işlenmektedir. Sınıftaki ders materytalleri ve görseller ile derslerin daha verimli geçmesi ve öğrenci uyarılmışlık seviyesinin daha üst düzeyde olması hedeflenmiştir.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. Yılı dolayısı ile okulumuzda Cumhuriyet bayramı etkinlikleri düzenlendi. Cumhuriyetimizin 100. Yılı, tüm öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımıyla coşkuyla kutlandı. Programda emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Haz

Okulumuz öğrencilerinde Vergi bilincini geliştirmek, farkındalık oluşturmak adına fatura ve alış veriş fişi inceleme etkinliği yapılmıştır. Emeği geçen öğretmenimiz Seda TUNCER' e teşekkür ederiz.

Haz

Okulumuzda öğrenciler ve öğretmenler arasında 2. Dönem itibari ile masa tenisi turnuvaları düzenlenmektedir. Turnuva sonucunda öğretmenimiz Ozan AKBALIK ve 7. Sınıf öğrencimiz Rojda CEYLAN finale kalmıştır.

May

Okul rehberlik ve psikolojik danışma öğretmenimiz tarafından 8. Sınıf öğrencilerine meslek tanıtımı semineri düzenlendi.

May

Her ay öğrencilerimizin katkılarıyla hazırlanan okul gazetesinde bu ay Mardin ilimizi tanıtıyoruz. Bölge özellikleri, tarihi ve doğal alanları, geleneksel yemekleri gibi bir çok özelliği ile okul gazetemizin mayıs ayı sayısını hazırladık.

May

Ögrencilerimize okul giriş ve çıkışlarında bahçe kapısını nasıl kullanmaları gerektiği konusunda tatbikat ve bilgilendirme yapıldı.

May

Okulumuzda rehberlik ve psikolojik danışman öğretmenlerimiz talep eden öğrencilerimiz için özel olarak ders programı oluşturma konusunda rehberlik etmektedir.

May

Okulumuzda yapılan planlama doğrultusunda resim şiir ve münazara yarışmaları, masal anlatma etkinlikleri düzenlemektedir. Ayrica masal anlatım etkinliğinde birinci olan öğrencimiz İlçe genelinde yapılan yarışmada okulumuzu temsil etmiştir

May

Okulumuzda öğrencilerimiz için Bilişim teknolojileri öğretmenimiz tarafından bilinçli ve güvenli İnternet kullanmı ile ilgili bilgilendirme semineri yapılmıştır.